Binnen de hub kan iedereen links toevoegen. Links verwijderen gaat iets anders. Hierbij gelden de volgende uitgangspunten:

  • links van het linktype ‘persoonlijk’ kunnen ten allen tijd verwijderd worden;
  • links van het linktype ‘organisatie’ kunnen verwijderd worden door gebruikers met schrijf rechten op de AppHub lijst (beheerders);
  • links van het linktype ‘service' en ‘Action links’ kunnen verwijderd (geblacklist) worden door de CSP, admin-gebruikers en gebruikers schrijfrechten in de AppHub lijst.
  • Zoekresultaten (sites en personen) kunnen geblacklist worden door admin-gebruikers en gebruikers schrijfrechten in de AppHub lijst. 


Verwijderen links.

Het proces voor het toevoegen, en verwijderen van persoonlijke-  en organisatie links is gelijk. Iedere gebruiker kan links aanbrengen en deze opslaan als linktype ‘persoonlijk’ of ‘organisatie. Persoonlijk zijn die links die men vaker gebruikt, maar niet direct interessant zijn voor collega’s. Bijvoorbeeld een link naar een map op de persoonlijke ‘OneDrive’. Of eenlink naar een actueel project document. Ze komen ook alleen voor in de eigen omgeving.


Organisatielinks zijn links naar applicaties en bestanden die voor een afdeling of de hele organisatie interessant kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het smoelenboek, of personeelshandboek, maar het kan ook gaan om applicaties zoals Word of Excel. Door een link/applicatie op te slaan als organisatielink is deze voor alle gebruikers zichtbaar.


Organisatielinks kunnen alleen verwijderd worden door gebruikers met schrijf rechten op de AppHub lijst. Standaard zijn dit dus ook de leden (alle medewerkers) van een organisatie. Na live gaan is het verstandig de mogelijkheid om te verwijderen te beperken tot een beperkte groep.


Om een link naar een bestaand project document te verwijderen selecteert u de desbetreffende link in card view. Klik vervolgens op het pennetje om de card te bewerken.




Selecteer in het volgende scherm het prullenbakje. 




En bevestig de gekozen actie.



Tenslotte wordt de verwijdering bevestigd.




Blacklisten


Naast persoonlijke- en organisatielinks vindt u in de apphub ook Action-, Service-  en  store. Deze links worden geladen vanuit de  API’s van Meetroo en Service Providers, zoals uw Cloud Service Provider (CSP). Als u deze links niet zichtbaar wilt in uw omgeving, is het mogelijk deze te blacklisten. 


Alleen admin-gebruikers, gebruikers met schrijfrechten in de AppHub lijst en CSP’s kunnen blacklisten. Bij het blacklisten  dit geval worden de links niet verwijderd, maar ‘geblacklist’. Daarmee kan men ervoor zorgen dat deze links onzichtbaar worden voor iedereen binnen de betreffende Office365 omgeving. Het blacklisten kan voor een link/app of voor een hele tag of collectie.


Het blacklisten van een enkele link lijkt erg op het verwijderen van een link. Open de apphub in de card view. Selecteer de betreffende tegel en klik op het pennetje. Omdat de link uit de API komt is deze niet aan te passen, enkel te blacklisten. Dit doet u door in het scherm op het prullenbakje te klikken.



In het volgende scherm wordt getoetst of het inderdaad de bedoeling was dit item te blacklisten. Klik op “blacklist” om dit te bevestigen.





In een volgend scherm wordt de blacklisting bevestigd.




Het verwijderen van een volledige collection/tag gaat iets anders. Dat gaat via aanpassingen in de meConfig. Ga naar de meConfig. Voeg in de meConfig de volgend tekst toe en sla deze op.


"Blacklist": {

    "Collections": [],

    "Tags": []

  },



Na invoeging ziet het er zo uit ingeval u de Office365 collectie zou blacklisten:




De verwijderde collectie is vervolgens niet meer zichtbaar in de Apphub. Dit kunt u testen door in de apphub te zoeken op de betreffende collectie.


Hier vindt u een overzicht van de huidige collecties.