Deel via home heel simpel groei in de organisatie in het aantal nieuwe en/of de jarige collega’s. Standaard toont het homescherm het aantal nieuwe collega’s en de jarige collega’s. Mocht u liever alleen het aantal nieuwe collega’s of alleen verjaardagen willen tonen, dan kan dit door een kleine aanpassing in de meConfig (zie hiertoe einde artikel).

Download het standaard employees.csv document in de MED folder. U komt bij de MED folder door in het SharPoint menu de optie “inhoud van de site” te selecteren en in het volgende scherm de MED (med) folder. U kunt ook gebruik maken van het employeestest.csv document in de bijlage.

Pas in excel het employees.csv document aan met de gegevens van uw organisatie. Houdt hierbij de genoemde titels/kolommen aan en let op dat de data in het dd/dd/jjjj format staan. U kunt er natuurlijk wel voor kiezen niet alle kolommen te vullen of de naam anders te gebruiken. Bijvoorbeeld "Pieter" of "Pieter de Tester" in de eerste kolom in plaats van "Tester, P. Pieter".

Open ter verificatie het document in een tekst editor om te controleren of de gegevens juist zijn overgenomen in het csv document.

Upload vervolgens het nieuwe employees.csv document en verifieer dat de naam juist is (employees.csv). Vervolgens zullen de gegevens automatisch gelezen worden uit het employees.csv document. En zijn daarmee verjaardagen en het aantal nieuwe collega’s zichtbaar op het homescherm.

Mocht u liever alleen het aantal nieuwe collega’s of alleen verjaardagen willen tonen, dan kan dit door een kleine aanpassing in de meConfig volgens de volgende regels.

BirthdaysLink
Show Birthdays Widget
Enable show employees birthdays and/or new employees
enabled = "true",
disabled = "false",
to only show 'employees birthdays' = "birthday only"
to only show 'new employees' = "employees only".

In de meConfig is de uitvoering als volgt:

"BirthdaysLink": {
      "Display": true,
      "Url": "https://outlook.office.com/owa/?exsvurl=1&ll-cc=1043&modurl=0&path=/people"
    },

Vervang in de widget tekst "true" voor "birthday only" of "employees only" indien u alleen verjaardagen of alleen het aantal nieuwe medewerkers wilt weergeven.