Per ongeluk een link verwijderd of geblacklist die eigenlijk niet weg moest? Dit is gelukkig terug te draaien. 

 

Ongedaan maken verwijdering 

Het ongedaan maken van een verwijder actie op persoonlijke en organisatie links kan door deze vanuit de SharePoint prullenbak terug te plaatsen. Ga hiervoor naar de “site contents” in het menu.
Selecteer in het volgende scherm de prullenbakIn de prullenbak kun je vervolgens de items selecteren die terug moeten en klik vervolgens “restore”. Hierna is het item weer vindbaar in de apphub. 


 


Ongedaan maken blacklisting 

De wijze van het ongedaan maken van het blacklisten is afhankelijk van de wijze waarop er geblacklist is; een enkele link en of een hele collectie. Bij het blacklisten blokkeer je in feite de zichtbaarheid van een bepaalde link. Wat je doet bij het ongedaan maken is het verwijderen van deze blokkade. 


Ongedaan maken blacklisting enkele link 

Het ongedaan maken van het blacklisten van individuele (service en action) links kan via de apphub lijst. Ga hiertoe in Entree naar de “site contents”. “Selecteer daar de :apphub”.Sorteer daar de links op ranking.
Links die geblacklist zijn, hebben in de appphublist een ranking van -1. Selecteer de links met een ranking van -1 waarvan het blacklisten ongedaan moet. Verwijder vervolgens de betreffende rij(en) in deze tabel. Na verwijdering is de link weer vindbaar in apphub. Door verwijdering wordt de blokkade opgeheven en worden de links weer zichtbaar.Ongedaan maken blacklisting collectie 

Het ongedaan maken van een blacklisting gaat via de meConfig. Om een tag/collectie te blacklisten is er een regel opgenomen in meConfig om weergave van de desbetreffende tag/collectie te blokkeren. Het ongedaan maken van deze blokkade kan door de blokkade op te heffen. Dit doet u door de collectie hier niet te noemen. 


Dus als bijvoorbeeld de Office365 collectie geblokkeerd was, verwijdert u de blokkade door Office365 te verwijderen in de meConfig. 

"Blacklist": {
    "Collections": ["Office365"], 
    "Tags": []
  },De nieuwe situatie ziet er zo uit: 

"Blacklist": {
    "Collections": [], 
    "Tags": []
  },